Händelser


Inställt Årsmöte 2020 p.g.a covid-19

VIKTIG INFORMATION!
Vi följer rekommendationerna som gäller vid covid-19 och ställer in årsmötet den 8 maj, vi kommer kalla till ett årsmöte så fort folkhälsomyndigheterna lättar på rekommendationerna.

MVH

Styrelsen
Brukaranhörigas Riksorganisation BARO

Kallelse till Årsmöte 2020

Datum: 9 maj 2020
Tid: Kl 13.00
Plats:
Brukarföreningen Stockholm
Livdjursgatan 5 A
121 62 JOHANNESHOV

Ladda hem kallelsen som PDF
(Högerklicka på länken -> spara länk som...)

Nordic Reform Conferense 2019

I september åkte vår ordförande Christine Sander och presenterade organisationen på Nordic Reform Conferense 2019 i Oslo. Här kan ni lyssna på talet.
Till toppen

The Rememberance Day 2019

Vi i BARO deltog ihop med Brukarföreningen Stockholm som anordnade dagen då vi även uppmärksammade Support dont´t Punish day.

Den 21 juli var det återigen dags för den årliga minnesdagen. Denna gång på en söndag. Det är ett evenemang som i flera länder hålls för att minnas och hedra människor som gått bort i narkotikarelaterade dödsfall. Siffran i vårt land är skrämmande hög och något som vi alla bör kämpa för att minska. Den dagen då inga substansbrukare behöver dö har vi nått målet. Men i dagsläget är det långt dit. Söndagen bjöd på högsommarvärme med en sol som stundtals pressade sig fram bakom de ljusblå molnen. Personalen möttes upp på Stockholms brukarförening där vi kokade kaffe och förberedde fika. Ett par timmar senare åkte vi tillsammans till Årstaviken där vårt träd stod och väntade. En al som planterats för ca tolv år sedan och med tiden vuxit sig allt större och starkare. Ett träd som en symbol för varje människoliv som slocknat men någonstans finns kvar här med oss ändå.

När klockan närmade sig 13:00 började människor att sluta upp. En reporter från P4 kom och intervjuade ett par av oss. DN var också där. Sedan kom även anhöriga, vänner och de som ville dela den här stunden. Baro (brukaranhörigas riksorganisation) deltog. En mamma lade ut vita stora lakan med svarta kors på samt namn på personer som avlidit. Det väckte nyfikenhet hos förbipasserande. När alla var samlade så stillade vi oss en stund. Vår ordförande Niklas inledde sedan det hela med några väl valda ord. Efter det fick de som ville prata. Det blev en djup, sorglig men samtidigt mycket fin stund. Vi stod där tillsammans och delade minnen, tankar och känslor. Några tårar fälldes och stämningen var speciell. Vi hade också köpt en bunt med blommor som vi kastade i vattnet. De färgglada växterna guppade fridfullt intill näckrosorna på vattenytan.

Sedan tände vi engångsgrillarna och plockade fram det medhavda fikat. Nybakade bullar, korv med bröd, läsk och kaffe dukades fram längs gräset vid vattnet. Det spred sig snart en inbjudande lukt av grillen som börjat få glöd. De som ville stannade kvar och åt. Vi pratade, umgicks och hade en trevlig stund tillsammans.

Så var årets Rememberance Day över för denna gång. Och som vanligt blev det en stund att minnas. Vi fick alla möjligheten att stanna upp och reflektera över det faktum att alltför många rycks bort alldeles för tidigt. Ett barn, en syster eller bror, en förälder eller vän. Oavsett vem det är som faller offer på grund av narkotikan så är det alltid en för mycket.

Text av: Linn Nystedt, Brukarföreningen Stockholm
Till toppen

Internationella Överdosdagen 2019

Utdrag från rapporten om den Internationella Överdosdagen som hölls den 31:a Augusti 2019 (på engelska). Då vi närvarade vid vår medlem Tina Eklunds manifestation mot vår narkotikapolitik och beroendevård i Örebro ihop med Brukarföreningen Stockholm och BARO som även uppmärksammade Internationella överdosdagen.

Excerpt from the report about the International Overdose Awareness Day on the 31st of August 2019.
Till toppen